Min sommerferie i Europa 2022 part 1

På trods af, at verden er åbnet op og mulighederne nu er væsentligt flere end årene med corona, så valgte vi alligevel at blive på det europæiske kontinent. På vores bilferie rundt i Europa har vi oplevet en masse nye steder, så jeg vil her give et hurtigt overblik over, hvor vi har været, og hvad vi har lavet. Hvis du er interesseret i at høre mere om én af destinationerne, så giv lyd – måske der kommer flere blogoplæg op med fokus på den enkelte destination.

Tyskland

Som enhver anden kør-selv-ferie fra Danmark, hvor der er et ønske om at komme sydpå, startede vi i Tyskland. Med små børn i bilen har vi måttet tage en del stop undervejs, men det skulle ikke være en hindring for os. Vi har både haft et par dage i Heidepark nær Hamborg, en dag i Dachau ved München og så sluttede vi af med nogle dage i smukke München. Her blev vi især betagede af deres store parkmiljøer, hvor der var plads til alle. Børnene kunne løbe frit rundt, og vi kunne slappe af på græsset med både en lille å og gæs nær ved. Kæmpe anbefaling herfra.

Italien

Vi har i mange år drømt om at tage børnene med til Italien. Efter et stop i Bologne (med en formidabel Spaghetti Ragú), satte vi afsted mod Rimini. Det er en by med en dejlig strand, hvor mange italienere selv holder ferie. Og det kan man godt forstå. Temperaturerne nåede op nær de 40 grader, men der var altid en lille brise, så det hele var til at holde ud – også for børnene. Især de mange fine restauranter overraskede os med en fantastisk kvalitet på maden. Det var pizzaer, som man kender det fra små italienske pizzeriaer i Danmark.

Slovenien

Jeg tror vist godt, at jeg tør at kalde Slovenien for Europas skjulte perle. Sjældent har jeg oplevet så smukt et land, og så ovenikøbet tæt på destinationer, som vi tidligere har besøgt. Her var vi både i smukke Ljubljana, som er hovedstaden, og så var vi i Bled, som er en underskøn bjergsø nær hovedstaden. I hovedstaden lærte vi en del om den slovenske kultur, og så fik vi en underskøn massage, som vi fik anbefalet af guiden. I Bled kunne vi både subbe, ”kælke” ned ad en skipist og vandre i den smukke natur.

Vil du gerne vide mere om min skønne ferie? Frygt ej, part 2 kommer snarest muligt.