En weekend i hovedstaden

Da vi i sidste weekend kunne få passet børnene af mine forældre, så stod den ellers på hyggelig parweekend i København. Det er ikke tit, at vi kan finde tiden til at tage af sted, men når vi endelig kommer derover, så er det ellers bare at nyde det fuldt ud. Vi har altid nogle ting, som vi altid tager forbi, når vi er afsted. Dem vil jeg selvfølgelig lige nævne dem for jer i tilfælde af, at I har lyst til at besøge nogle af stederne. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale dem alle.

Cisternerne

Det overrasker mig meget, at det er de færreste, der har hørt om Cisternerne i Søndermarken ved Frederiksberg Have. De smukke underjordiske vandreservoirer er omdannet til kunstmuseum, der er under evig forvandling. Hvert år kommer en ny kunstner til, og skal tilpasse deres kunstværker det underjordiske mysterium. Jeg har endnu ikke være dernede og blevet skuffet. I år er kunsten meget levende og helt unik med sine kjoler. Og nej, bare fordi at det er kjoler, så er det ikke forbeholdt kvinder. Udstillingen er både urovækkende og fascinerende. Det er en tur for hele familien, da der er helt utroligt smukt.

Frisør Fonnesbek

Mange vil nok tænke noget i retningen af: Hvorfor tage til København for at gå til frisør? Men når man kun to minutter fra Rådhuspladsen kan komme til den bedste frisør, jeg kender, hvorfor så ikke udnytte tiden? Den kreative salon er nok den bedste frisør i København. Hvis man nogensinde lægger vejen forbi, så vil jeg anbefale at kigge forbi de søde mennesker, der arbejder i salonen. Det er jo selvfølgelig en god idé lige at booke tid på forhånd, men jeg kan virkelig anbefale dem. De er altid med på noderne og klar på en god snak.

Reffen

Kan man overhovedet sige København uden at sige lækker mad og i særdeleshed street food? Selvom jeg holder meget af den aarhusianske streetfood, så er reffen altså bare next level. Det er kæmpestort og et helt unikt område. På mange måder blander det den hårde streetkultur med den bløde, danske hygge. Det er helt unikt og så kommer man naturligvis ikke udenom maden. Om man er til chili con carne eller retter, jeg aldrig har hørt udtalt før, så er reffen stedet at komme. Her kan alle få noget, de kan lide og gå derfra med en god oplevelse. Det er i hvert fald et sted, vi bliver ved med at komme tilbage til.