Hvordan vi får råd til at rejse

Mange har spurgt til, hvordan vi har råd til alle vores ferier, et sommerhus og flere børn. Det vil jeg gerne kaste lys over her i dette blogopslag. For det skal altså siges, at vi ikke har jobs, der er helt ude af denne her verden. Jeg arbejder med marketing, mens manden arbejder med at sælge køkkener for en større virksomhed. Jeg tror, at vores lønninger ligger meget gennemsnitligt. Derfor har jeg lige samlet lidt over, hvordan vi prioriterer vores penge herunder, så du måske kan blive inspireret til, hvordan I bedre kan få hverdagen til at hænge sammen derhjemme.

Bo billigt

Jeg har altid været opdraget til, at man skal sætte sig billigt. Derfor bor vi heller ikke stort og prangende, men vi har da det, vi har brug for. Vi sørger også for at spare på el- og varmeregningen, så længe det er muligt. Det er også derfor vi tidligere har udført store energirenoveringer med vores lokale tømrerfirma Hørning. De har nemlig været med til at give gode priser på renoveringer, der hurtigt har betalt sig ind. Jeg ved i hvert fald, at vi sidder væsentligt billigere i det end langt de fleste af mine veninder gør.

Investeringer

Meget af vores overskud går til at investere vores penge. Selvom det er langsigtede investeringer, så trækker vi nogle gange penge ud i et godt salg. Oftest har vi det udgangspunkt, at halvdelen af salget går til nye investeringer, mens resten ”fejres” med en ferie eller en opsparing hertil. Det betyder altså, at vi jævnligt får en større udbetaling, som kan være med til at betale for vores ferier. Det er måske ikke en mulighed for alle, men ved at spare på udvalgte poster, så kommer der altså et overskud til investeringer. Du kan læse mere om vores prioriteringer herunder.

Prioriteringer

Ja, selvom jeg har nævnt det før, så handler det jo om at sætte sig billigt. At leve billigt. Ja, sågar at ændre sin tankegang. Jeg er selv vokset op på den måde, men det er min mand ikke. Alligevel har han ændret sine mønstre, så vi kan prioritere vores penge på oplevelser og ferier. Det betyder også, at der er nogle ting, vi giver afkald på. Børnene får ikke gaver i uanede mængder, men i stedet får de mindre, værdifulde ting, som de vil holde af i mange år. Der er altså ingen, der lyder nød på grund af vores mange rejser.