Min sommerferie i Europa part 2

Her kan du læse en forsættelse af vores kør-selv-sommerferie rundt i Europa. Du kan finde part 1 her på bloggen, men jeg vil egentlig bare forsætte, hvor vi slap sidst. Her havde vi netop brugt en lille uge i Slovenien. Her startede vi i Ljubljana, hvor højdepunkterne var kultur og massage, hvorefter vi tog til Bled og oplevede en masse sport som SUB-boarding og gode vandreture i naturen.

Kroatien

Da vi var færdige i Slovenien, var vi en smule i tvivl om, hvad vi så havde lyst til. Manden og jeg ville gerne endnu flere smukke naturoplevelser, men varmen tog hårdt på børnene, der drømte sig tilbage til badeferie. Derfor kørte vi ned til Kroatien, hvor vi tilbragte fem dages tid i hovedstaden Split, der ligger helt ud til vandet. Her fik børnene mulighed for at hoppe i båd pool og hav, men vi kunne samtidig nå at kigge lidt på byens mange seværdigheder om formiddagen. Det var ekstremt varmt, da der var hedebølge, så vi besluttede at begynde at vende snuden mod Danmark. Så havde børnene også mulighed for at lade lidt op, inden deres start i SFO og børnehave.

Tyskland

På vejen hjem måtte vi igen gøre nogle stop med overnatninger, så vi kunne holde turen ud. Vi slog blandt andet et smut forbi Magdeburg, som er kendt for sine smukke, gamle bygninger. Dét levede den helt sikkert op til. Vi blev kun i Magdeburg kortvarigt, da bilen havde haft et nedbrud på vejen dertil, så alle var trætte og ville egentlig bare gerne hjem. Efter lige under tre ugers kør-selv-ferie rundt i Sydeuropa, var vi alle klar til at komme hjem. Ikke på den der pyh-ha, det var for meget, men vi var mætte på oplevelser. Børnene er dog allerede begyndt at spørge til, hvornår vi skal afsted igen.

En lille overraskelse til hjemkomsten

Da vi kom hjem nogle dage før, så gik mandens overraskelse faktisk lidt i vasken. Da vi havde fået massage i Ljubljana og nydt det til fulde, havde han i al hemmelighed haft lyst til at overraske mig med en massage derhjemme. Han er ikke den store romantiker, men om fredagen, da han og børnene var taget ud for at handle, stod der pludselig en fragtmand og bankede på døren. Min betænksomme mand havde investeret i en massagestol hjem til, så vi begge kan få massage i hverdagen. Efter en nem installation fik børnene også lov til at prøve, og jeg ved ikke, hvem der nød det mest – mig eller dem. Så bare lige en lille anbefaling herfra.