Lær Aarhus at kende

Århus er en utrolig dejlig by, som har rigtig meget at byde på. Byen er Danmarks næststørste by, så der er noget til enhver smag. Der bor over 350.000 indbyggere i storbyen og mange af dem er unge studerende. Rigtig mange går på uddannelse i Aarhus og byen bliver derfor fyldt med unge mennesker, som er under uddannelse. Det giver et meget ungdommeligt miljø, hvor uddannelsesstederne også er. Det er typisk i centrum, så de også er tæt på byen. Århus byder på mange oplevelser og seværdigheder, som kan være svært at nå kun på én dag. Man bør derfor i hvert fald have en weekend, hvis man opholder sig i Aarhus, når man er på ferie.

Den kulturelle og historiske oplevelse

Århus er også kendt for sit kunstmuseum ARoS, som befinder sig i Aarhus centrum. Derudover er det Nordeuropas største kunstmuseum og man finder kunst fra den danske guldalder og international nutidskunst. Dette er et stort hit bland de lokaleborger- og turisterne, som kommer til byen. Ja det er næsten et must, når man er i Århus.

Den Gamle By er et frilands museum for en gammel bykultur på Vesterbo Århus. ”Byen” består af 75 huse fra 1500- til 1900-tallet og mange står i dag som dengang. Det er værd at opleve sammen med hele familien, og der tilbydes også dejlige delikatesser fra de ældre dage.  Her har man mulighed for at gå rundt i byen og få en rundtur i de gamle bygninger. Her kan man eksempelvis se hvordan køkkenet så ud i 1600-tallet og hvordan børnene legede ude i gården.

De sjove forlystelser

Aarhus har en forlystelsespark, som ligger i skoven. Det er Tivoli Friheden, som har over en halv million besøgende om året. Parken har mange sjove forlystelser, som er værd at prøve. Tag hele familien og alle vennerne med, når du skal opleve de fede koncerterer, som bliver afholdt i parken. Tivoli Friheden står pænt og har mange forskellige blomster og springvand rundt i parken, som de besøgende nyder stor glæde af. Parken runder en masse dejlige boder, hvor man til enhver tid kan sætte sig og nyde et måltid med sine kære.

Efter en lang dag med masser af oplevelser til minderne, er det på tide at få noget at spise. Der ligger en restaurant i Aarhus Ø, som laver vildt god mad, som er værd at se nærmere på under dit ophold i Århus.