De bedste italienske pizzaer

Efter vores ferie er vi blevet helt hooked på pizzaer herhjemme. Vi har investeret i en pizzaovn, der kan bruges til både grill og ovn, og den er bare et hit. Derudover har vi været på jagt efter de bedste pizzaer rundt i Aarhus, som levede op til de standarter, som vi har fået på ferien. Det er efterhånden blevet til en del steder, da manden nogle gange har været rundt til to forskellige til samme måltid, så vi kunne prøve lidt forskelligt – også børnene gået med ind i udfordringen helhjertede. Nederst på siden har vi kåret den bedste italienske pizza i Aarhus med forbehold for, at vi altså ikke har prøvet alle endnu.

Hjemmelavet pizzadej

Det kan være en hel videnskab at lave den rigtige pizzadej, men måske vi har knækket koden. I hvert fald er de bedste, vi selv har lavet, været dem, hvor de har hævet natten over. Det giver en anden sprødhed til skorpen, som vi bare er helt vilde med. Derudover kommer vi en god knivspids salt i, da dejen ellers kan blive ret intetsigende. Vi kommer selvfølgelig heller ikke udenom, at pizzastenen gør en kæmpe forskel for projekt-pizza. Den er bare med til at give det perfekte let-brændt look og smag, som kendetegnet en god italiensk pizzafyld.

Fyld til hjemmelavede pizzaer

Hemmeligheden til det rette fyld er bare meget simpelt: Less is more. Vi har tidligere bare smækket alle vores favoritter på, så det næsten har ligget i lag. Det betyder, at pølsen ikke bliver ordentlig sprød, skinken noget slasket og vandet og osten bliver næsten branket. Selv børnene har indset, at de må begrænse sig i mængden af råvarer og i stedet opdele deres pizzaer i zoner, så de kan få lov at smage lidt forskelligt. Og så kommer vi nok ikke udenom kvaliteten. En chorizopølse, som man selv skærer, er altså bare rigtigt meget mere lækker end en kedelig pepperoni fra netto. Prøv det selv.

Den bedste pizza

Og så kommer vi jo nok til det, I alle har ventet på. Hvilken restaurant har vi kåret til at have den bedste pizza i Aarhus? Det må altså være Restaurant Martino inde i centrum. Deres pizzaer minder så meget om dem, vi fik i Italien, at vi næsten troede det var løgn. Sprødhed, smag – det hele følger bare med. Som Italiensk restaurant har Martino også en masse andre lækre muligheder som pasta og antipasti (forretter), og vi er bare blevet fanget. Så derfor vil vi lige give anbefalingen videre om at kigge forbi den lækre restaurant og (især) prøve deres pizza.