Middag til 6 gæster

I sidste uge havde vi besøg af min søster og hendes mand samt min svoger og hans kone. Det blev til en god, traditionel parmiddag på vores terrasse under den sidste sommersol. Jeg havde disket op med den helt store middag, hvilket kun kunne lade sig gøre, fordi jeg havde forberedt noget dagen forinden. Jeg havde sendt min mand på indkøb efter nogle gode vine til middagen, så vi kunne diske op med det bedste til dem, vil holder af. Generelt kan jeg godt lidt at bruge lidt ekstra på vores vine, så de passer til maden, men denne gang havde manden fået lov til at prøve sig ad. Nå, jamen herunder vil jeg lige give en gennemgang af, hvad der stod på menuen.

En nem og lækker forret

Jeg forsøgte at sammensætte middagen med nogle lækre og lette sommerretter, da sommeren snart går på hæld. Så vi ville lige lyde de sidste specialiteter, der er forbeholdt de solrige måneder. Til forberedt var det derfor lige ud ad landevejen med en god honningmelon med parmaskinke. Parmaskinken havde jeg fundet på tilbud hos vores slagter, der havde importeret den fra Spanien. Derfor synes jeg også, at det var passende at parre den med en spansk cava. Den var let og mousserende og gik bare helt perfekt til den søde melon og salte skinke.

Hovedretten

… bestod af en helt udsøgt kylling, som min svoger medbragte fra deres egen gård. De har frilandskyllinger, og det var simpelthen så lækkert. De havde marineret den hjemmefra i en let marinade, og så smed vi den på grillen her. Dertil kom også lækre ovnbagte kartofler og en frisk salat med granatæblekerner. Da det igen var et forholdsvist let måltid, valgte vi faktisk at servere en god rosévin til hovedretten, selvom det er lidt utraditionelt. Den var blevet anbefalet til os af et par af vores venner, der er meget vinengagerede. Vinen hed villa teresa rose, og den havde også en let perlende og frisk smag. Den gik bare helt perfekt til hele måltidet. Selvom den var i den kategori af billige rosé vine, så smagte den ikke sådan.

Desserten

Til slut stod den på en lækker cheesecake med friske hindbær. Her serverede vi en god portvin til at slutte aftenen godt af på, inden der gik øl og spil i den. Det skal naturligvis nævnes, at vores gæster overnattede hos os, så vi kunne alle smage på de udsøgte vine.