Søvnrutine for mine tvillinger

Da tvillingerne var små, gik hele hverdagen op i at synkronisere dem i alt fra mad og bleskift samt i særdeleshed søvn. Det er nemlig en hel videnskab at få hverdagen til at gå op med hele to nye babyer, og så ovenikøbet når man har barn i forvejen. Derfor er vi også gået alt ind på især søvnen, som bare er det bærende element for en god hverdag det første år. Herunder har jeg samlet lidt tips til, hvordan vi kunne optimere søvnrutinen for de små helt fra start, så vi kom godt i mål det første år.

En god nattesøvn

Vi gik først og fremmest ind på, at babyerne skulle have en god nattesøvn. Det er naturligvis nemmere sagt end gjort, men vi fandt hurtigt frem til nogle ting, som betød alverden for de små. Vi startede altid ud med at slynge dem, så de ikke kunne skubbe til hinanden eller sig selv i løbet af natten. Det er også en meget tryg måde for dem at ligge på, hvis man gør det fra starten.

Derudover sørgede vi for, at de vænnede sig til husets lyde. Det vil altså sige, at vi ikke beskyttede dem fra lyde i starten, hvilket naturligvis resulterede i nogle opvågninger. Men efter et par uger havde de vænnet sig til, at der bor og lever andre mennesker tæt på dem. På den måde fik vi opbygget en rigtig god søvnrutine allerede fra nattetimerne, hvor de i dag sover ca. 8 timer hver nat. Naturligvis har de brug for mad og lignende i starten, så der vil jo opstå pauser.

Slyngevugge til luren

Selvom vi holder af at gå en god, lang tur med de små, når de skal sove, så er der bare ikke altid nok tid på en dag. Især da manden begyndte på arbejde igen, blev vores slyngevugge til tvillinger en helt klar redning. Her kan de fortsat ligge tæt, men dog uden for rækkevidde af, at de kan ramme hinanden. Vi har en Membantu slyngevugge til tvillinger med motor. Den er virkelig gennemtænkt helt fra en sikker motor, der gør, at man får hænderne fri til praktiske gøremål og de økologiske bomuldsstof, så tvillingerne kun får det absolut bedste.

Jeg havde tidligere set mange forskellige på nettet, der reklamerede omkring deres slyngevugge, og jeg kan kun medgive dem det. Vores slyngevugge til tvillinger har i hvert fald været helt uundværlig.