Min træningsrutine derhjemme

Det er langt fra hver dag, at jeg har tid til at træne, og derfor har jeg også besluttet at udnytte tiden bedst muligt. Derfor har jeg siden årsskiftet trænet derhjemme, så jeg sparer tiden til og fra træningscentret. Det betyder, at jeg får mest muligt ud af min træning med den tid, jeg har.

Jeg er desuden begyndt at træne mere med min kropsvægt. Det er ligesom en naturlig følgevirkning af, at jeg er begyndt at træne derhjemme. Vi har nemlig ikke noget fitnessrum installeret, og ej heller plads til store træningsmaskiner eller vægte… ikke fordi, at jeg rigtigt ved, hvordan man bruger de ting. Derfor træner jeg med ganske få remedier, som jeg får det bedste ud af.

Udover træning eller fitness, så løbetræner jeg også. Jeg ved nu faktisk ikke, om jeg vil kalde det løbetræning, men jeg holder af at løbe en tur i ny og næ. Nogle gange gør jeg det med en skubbevogn med et af børnene i, andre gange løber jeg bare selv. Når jeg løber selv, så løber jeg oftest med en vægtvest. Den er nemlig med til at øge den vægt, som jeg løber med, så jeg får mest muligt ud af løbeturen.

Min vægtvest bruger jeg faktisk både til løb og til træning. Vesten er nemlig supergod, fordi den kan spændes ind, så den sidder helt tæt på kroppen. På den måde hopper den ikke rundt, men bliver bare en del af min kropsvægt, når jeg dyrker motion. Det er også meget forskelligt, hvor mange ekstra kilo jeg træner med. Min vest fra KINETIK kan nemlig indeholde mellem 1 og 15 kilo, så jeg kan også hurtigt justere alt efter, hvilke øvelser jeg laver.

Jeg har desuden også fundet en træningspark lige i nærheden af mig. Det ligner faktisk bare en lille legeplads til voksne, hvor der er opstillet nogle forskellige træningsstativer af metal. Dem er jeg utroligt glad for, da de betyder, at jeg ikke behøver at have noget ekstraudstyr derhjemme. Jeg kan nøjes med min KINETIK VX1 vest, og så giver jeg den ellers bare gas med træningen. Her er der også mulighed for at lave pull ups og lignende øvelser, som jeg ikke lige kan lave derhjemme uden alt muligt ekstra.

Så selvom jeg langt fra får trænet hver dag, og der nogle gange kan gå en uge imellem, så sørger jeg stadig for at holde kroppen i gang, så den kan bære mig mange år endnu.