Hvorfor du skal drikke koldbrygget kaffe

Koldbrygget kaffe eller Cold Brew kaffe er på vej frem og vi forstår godt hvorfor. Cold Brew har en række fordele som du ikke vil få hvis du bryggede dit daglige koffein indskud på normalvis. Det skaber godt humør, booster kreativiteten og effektiviteten, er en fantastisk ting at servere til sine gæster og ikke mindst, er lækker ’eye candy’.

Hvad er koldbrygget kaffe?

Du ved sikkert godt hvordan du normalt brygger din kaffe. Om det er stempelkaffe hvor du bruger en stempelkande, om det er hvor du har købt en filterkaffemaskine eller købt en espressomaskine, så har de alle sammen en ting til fælles. Du bruger varmt vand til at lave det.

Varmt vand trækker alle de gode og stærke ting ud af dine kaffebønner eller formalet kaffe, men også nogle af de dårlige som kan gøre din kaffe bitter. Det er her Cold Brew kommer ind i billedet.

Varm vand trækker de ting ud af kaffen næsten med det samme. Det kan Cold Brew ikke fordi du skal bruge koldt vand. Og fordi du bruger koldt vand, så skal du lade det trække over flere timer. Gerne 8-12 timer. Hvis det lyder spændende, så kan du læse mere om forskellene på Cold Brew kaffe og normal kaffe her.

Sådan brygger du koldbrygget kaffe

Som nævnt før, så kræver det at brygge over flere timer. For at lave en Cold Brew kaffe, så kræver det at du tilføjer koldt vand til din formalet kaffe og lader det stå over natten i køleskabet. Du kan også anvende Newday Coffee økologiske kaffebreve for at gøre det nemmere for dig selv. Det gør du bare tilføjer et brev til din kande og sætter den i køleskabet.

En lækker kaffeopskrift du kan forsøge dig med, er en Cold Brew Float. Du kan læse om en helt masse opskrifter her, inklusive Cold Brew float.

Det du gør, er at du først brygger din koldbrygget kaffe hen over natten. Brug gerne Newday Coffee kaffebreve, for ekstra kvalitet.

Inden du tager kaffen ud af køleskabet igen, så skal du tilføje 1-2 kugler lækker vaniljeis ned i et højt glas. Derefter tilføjer du kaffen ned i glasset. Til sidst så skal du selvfølgelig tilføje en lækker kaffesirup for ekstra smag.

Denne opskrift er så nem som den er lækker. Specielt i sommertiden eller når du får gæster på besøg. Det giver i hvert fald et godt boost til den normale rutine.