Træningsaktiviteter i hjemmet

Fortrækker du at lave din træning derhjemme, er det smart at købe det helt rigtige udstyr, så du nemmere kan lave øvelser. Et must for din hjemmetræning er en træningsmåtte. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke får fat i en yogamåtte, da den godt kan være lidt tyndere, så man kan holde balancen. Men det betyder også, at det kan gøre ondt at lave nogle af øvelserne på den type af måtte. Men hvilke træningsaktiviteter du kan lave på træningsmåtter? Det vil vi hjælpe dig med at finde ud af her.

Aktiviteter der er gode at lave i hjemmet

Det vil gøre dine udstræk øvelser en del nemmere at lave. Dette bør du også altid gøre både før og efter en træning. På den måde får du ikke lige så meget ondt i kroppen dagene efter, og så binder musklerne også bedre. Med en træningsmåtte kan du være på gulvet og bruge din krop som vægt, fremfor at købe vægte ved siden af. Du kan eksempelvis bedre lave de klassiske mave-, arm- og rygbøjninger. Når du har en tyk måtte under dig, vil du ikke få ondt i din rygsøjle eller haleben, når du eksempelvis laver mavebøjninger. Et godt supplement vil også være at have nogle vægte, som kan give dig ekstra modstand, når du har brug for det.

Hvorfor en træningsmåtte?

Når du har en træningsmåtte, gør det din træning meget nemmere og mindre smertefrit. Du kan i princippet lave øvelserne uden måtten, men det vil klart være en fordel at have et underlag, som støtter dig i øvelserne. Måtten vil ligesom skåne din krop under dine øvelser, så du kan ligge på både dine knæ, på ryggen, og på maven. Det gør samlet set din træning meget mere komfortabel. Derudover er det også meget mere hygiejnisk at ligge på måtten ift. træningsøvelserne. De kan også bruges til, hvis du træner med vægte, at du så skåner dit gulv, når du lægger dem fra dig.

De fås i mange forskellige tykkelser, så det er vigtigt, at du køber netop den, som vil passe til dig og din træning. Hvis du står meget under dine øvelser, vil en tyk måtte nok ikke passe til dig. Men hvis du modsat er meget nede på gulvet, vil en tyk træningsmåtte passe godt til dig og din træning. Derudover er de også helt vildt nemme at rulle sammen, når du skal pakke det væk efter din træning.