Sådan sparer vi på vandet

Energikrisen presser på, og det gør den også herhjemme. Derfor er vi begyndt at tage større hensyn til miljøet, blandt andet ved at spare på vandet. Vi har i mange år forsøgt os med mere bæredygtige tiltag herhjemme i huset, men nu er det bare vigtigere end før. En af de steder, vi kan mærke priserne virkelig stiger, er på vores vandforbrug. Derfor har vi prøvet med en række tiltag herhjemme, hvoraf langt de fleste har virket. Dem vil jeg gerne fortælle om her i tilfælde af, at det kan inspirere andre til at spare på vandet.

Udskift hoveder på alle haner

Vi har valgt at skifte alle hovederne på vandhanerne herhjemme. Det skyldes, at vi ofte kører med et meget højt tryk på, når vi f.eks. skal skylle af og lignende, hvor vi så bruger meget store mængder vand. Det var faktisk vores kloge datter, der fortalte om, at de havde fået sådan nogle i køkkenet i børnehaven, og så måtte jeg jo lige høre personalet om, hvad det var for noget. Det har nu resulteret i, at vi har købt nogle ganske billigt på nettet, som blev leveret lynhurtigt. Det, synes jeg, altså er ekstremt smart og en nem måde at gøre det på uden at gå på nogle kompromisser.

Lærer børnene at slukke for vandet

Herhjemme slukker manden og jeg begge for bruseren, når vi sæber os ind og slukker naturligvis for vandet, når vi børster tænder. Men for at være helt ærlige, så har vi ikke altid været lige gode til at implementere det over for børnene. Derfor er vi nu begyndt at være mere strikse over for børnene, når de er på badeværelset. Heldigvis har de taget utroligt godt imod det, da de også har lært om, at vi skal spare, så det er dejligt. Det kan virkelig anbefales til andre familier.

Find flere tips

Det her var bare lidt af det, vi har gjort derhjemme. Det er dog ikke os, der har opfundet den dybe tallerken. Vi har nemlig fundet en side på nettet, der detaljeret beskriver, hvordan man kan gøre mere for at klimasikre sit hjem. Her har vi fundet tips til både vores vandforbrug, varmepumper og vinduer. Det er altså bare guld værd i disse tider. Du kan læse mere om vandbesparelser og andre gode ting her. Jeg anbefaler at tjekke hele siden ud, da den virkelig gemmer på meget forskellig guld.