Hjemmekontor

Sådan skaber du det perfekte hjemmekontor

Er der noget corona har lært os, så er det at arbejde hjemmefra. Vi har brugt utallige timer på at arbejde hjemmefra, og uanset om man kan lide det eller ej, tyder alt på, at der generelt er sket en ændring i den måde, vi arbejder på. For selvom det for nogle kan være svært at bevare koncentrationen i hjemmet, kan det for andre være en virkelig god løsning for, at hverdagen og planlægningen skal gå op – måden vi kan arbejde på, er blevet mere fleksibel, når man i ny og næ kan tage et møde fra computeren i parcelhuset, frem for at man skal bevæge sig til den anden ende af landet.

Derfor er det også vigtigt at have et godt og rart sted at arbejde, og hvis du ikke allerede fik installeret et godt hjemmearbejdssted under corona, er det på tide, at du får det gjort nu – for hjemmearbejdet er formentlig kommet for at blive.

Anskaf dig det perfekte skrivebord og den perfekte kontorstol

En af de vigtigste forudsætninger for, at du kan få udført effektivt arbejde er, at du har et godt sted at sidde – derfor er et godt skrivebord og dertilhørende kontorstol utrolig vigtigt. Der findes utrolig mange forskellige både skriveborde og stole, så det er vigtigt, at du vælger dem, der passer til dig. Find ud af, hvilken højde bordet skal have, for at du har den bedst mulige arbejdsstilling, og gør op med dig selv, hvor meget bordplads du skal bruge. Når du skal vælge stol, skal du vurdere, om den skal kunne justeres, og om den skal have ryglæn – for nogle fungerer det bedst uden, så de får den rette holdning.

Rolige, lyse omgivelser

Det er også vigtigt, at selve rummet indbyder til arbejdsro. Det betyder utrolig meget, om du sidder i et rum med vinduer, så du løbende kan lufte ud, og så gør det for mange noget utrolig godt at sidde i et balanceret rum med ro omkring dig – blandt andet ved at væggene er malet i rolige, lyse farver, og at der generelt er ryddeligt på dit kontor.

Delvist på hjemmearbejdspladsen, delvist på den fysiske arbejdsplads

Har din virksomhed besluttet, at arbejdet skal veksle mellem at være hjemmefra og fysisk på arbejdspladsen, er det også vigtigt, at du sidder i et inspirerende kontorlandskab, når du møder ind til dine kollegaer. Spiller tingene på din arbejdsplads, bliver du formentlig meget mere motiveret til at levere det bedste, du kan. Så hvis du føler, der er mangler på din arbejdsplads, eller noget der nemt kan ændres, er det bare med at byde ind – måske aktiverer og motiverer du ikke kun dig selv.